Frågor & svar

Vanliga frågor & svar

Här har vi samlat återkommande frågor så du snabbt och lätt kan få reda på det du undrar över.
Om du inte hittar det du söker eller får svar på dina frågor, kontakta oss så hjälper vi dig.

Vilka skyltmodeller finns?

Det finns en uppsjö av olika modelltyper av skyltar. Den vanligaste modellen kallas Profil 6 och är lösa bokstäver som lyser framåt. Dessa monteras vanligtvis på en horisontell ram mot fasaden. Ramen lackas i samma kulör som fasaden för att smälta in (inte synas). Vill man istället ha samma utförande men att ljuset i bokstäverna lyser bak mot fasaden i stället för framåt så kallar man detta för Corona effekt. Detta är ett gammalt begrepp och har inget att göra med dagens pandemi. Något som man bör tänka på när man väljer denna skylt att mörka släta fasader inte reflekterar lika mycket ljus som en strukturerad ljusare fasad. Det man också bör ta hänsyn till är att “corona effekt” inte har lika bra synbarhet på avstånd som te.x en profil 6 skylt Givetvis finns fler modeller, fråga oss om du är osäker på hur ni vill att er skylt ska se ut.

Modeller för 3D bokstäver
Profil 6
Profil 3
Profil 8

Modeller för ljulådor
Traditionell ljuslåda
Profil 10

Frigolitbokstäver

Plåtskyltar med vinyl på

Vad kostar en skylt?

En s.k profil 6 skylt kostar oftast från 8-9 000 kr och uppåt. Olika faktorer som spelar in på priset är storleken, hur många bokstäver logotypen har och hur många skyltar det handlar om. Eftersom alla logotyper är olika och skyltar är ett gediget hantverk varierar också priset på skyltar.

Krävs bygglov för skyltar?

Skyltar kräver generellt sätt alltid bygglov. Därför är det bra om du kollar upp vad för riktlinjer som gäller i er kommun och om ni innefattar en detaljplan. Se också vår del om bygglov här (länk)

Hur söker jag bygglov?

Se vår del om bygglov (bygglov)

Vad sitter det för belysning i skyltarna?

I våra skyltar sitter det OSRAM BackLED S plus – BA01SA belysning med OSRAM Ote 120/220-240/12E transformatorer. Belysningen är av hög kvalité och är gjord för att hålla varma, kalla, torra och fuktiga väderlekar året runt.

Hur stor eller liten skylt kan man göra?

Det som sätter begränsningarna är oftast ekonomin. Vid olika typer av storlekar krävs olika typer av byggteknik. För att tex LED ska få plats i en bokstav krävs ett utrymme på 18mm eller tjockare på det smalaste stället. Vid större skyltar kan man ibland använda en viss typ av duk som man spänner över bokstävernas fronter i önskad kulör.

Vilken kvalité håller fasadskyltar.com?

För oss är kvalité viktigt. Vi har därför valt att inte ha den allra billigaste LED tekniken i våra skyltar. Av den anledningen ska vi inte jämföras med dom allra billigaste alternativen som finns på marknaden.

Vi behöver hjälp med skisser och ritningar, kan ni göra det?

Ja, vi hjälper hemskt gärna till att visualisera hur er företagsskylt kan komma att se ut när den sitter på plats. För oss är det viktigt att våra kunder vet vad dom beställer. Detta är något som ingår i vår service och kostar inget extra.

Hur lång leveranstid har ni?

Beroende på val av skylt har vi allt ifrån 10 dagar till 4 veckors leveranstid på våra produkter. Skyltarna produceras på beställning och finns därför inte i något lager. Undantagsfall kan förekomma vid tex semesterveckor eller andra högtider.

Vi behöver hjälp med bygglov, kan ni lösa det?

Ja, vi löser alla bygglovshandlingar för era skyltar och lämnar även in detta till kommunen. Vid eventuella invändningar från kommunen hjälper vi till att driva frågan och dialogen med kommunen så du som kund kan fokusera på annat.

Kan ni montera skyltar också ?

Ja vi har behörig personal som kan monterar skyltar oavsett vart i landet ni befinner er.